Hallo allemaal,

Hoe verzeilt een simpele Belg in Rusland? En hoe komt hij aan zo’n mooi gezin? Het antwoord op beide vragen is dat God een plan met ons leven heeft dat we zelf nooit zouden hebben kunnen verzinnen.

Mensen die mij hebben gekend als kind of jongvolwassene kunnen nog steeds niet geloven dat ik voorganger ben in een kerk, laat staan in Rusland.

Ik was mensenschuw en droomde als kind voornamelijk van Lego en later van gitaren, maar zeker nooit van Rusland.

Tijdens een opendeurdag bij Bethesda drong het plots tot me door dat God van me houdt zoals ik ben en van toen af werd alles anders.

Dat gebeurde rond de tijd dat ik begon te studeren voor vertaler Russisch – Frans. Voor dat ik het besefte was ik helemaal weg van het Russisch ook al was het verschrikkelijk moeilijk.

Na mijn studies heb ik 7 maanden in St. Petersburg gewerkt als vrijwilliger voor Agape Nederland. Het is in die periode (1999) dat ik voor het eerst kennismaakte met een kerk genaamd “Calvary Chapel”.

Die kerk begon in de hoogjaren van de Flower power en hippies in Amerika. Toen het ijzeren gordijn in 1991 in Rusland viel reisden er massa’s zendelingen naar Rusland en in een mum van tijd waren er in verschillende steden in Rusland zo’n Calvary kerken opgestart.

Toen ik in 2001 als voltijds zendeling aankwam in St. Petersburg werd de Calvary Chapel kerk geleid door een Russische voorganger. Die vroeg mij de kerk over te nemen omdat hij met zijn Amerikaanse verloofde naar Amerika ging verhuizen. En zo werd ik zes maanden na mijn aankomst al ingezegend als voorganger van een kerk met voornamelijk jeugd en tieners. Het is ook in die periode dat ik aandacht kreeg voor een mooi meisje in de kerk dat duidelijk van God hield. En in 2003 zijn Anya en ik dan getrouwd. In 2006 werd onze oudste dochter Monika geboren en 4 jaar later kwamen Emma en Luka ter wereld. Samen dienen we God nu ondertussen al 15 jaar in diezelfde kerk waar we elkaar hebben leren kennen. De jeugd is groot geworden en momenteel bestaat onze kerk voornamelijk uit (jonge) gezinnen met kinderen.

2 Korinthe 4: 7 “Maar wij hebben deze schat in aarden kruiken, opdat de allesovertreffende kracht van God zou zijn en niet van ons”.

De bankrekening

rekeningnummer 414-1241651-87
IBAN BE67 4141 2416 5187
BIC KREDBEBB